En nyligen gjord undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Sveriges Producenter och Privatteatrar visar att 81 procent vill ha covidpass på konserter och andra liveevenemang

Svenskarna är mycket positiva till covidpass på konserter och liknande evenemang. Åtta av tio av de tillfrågade gör tummen upp för att få visa ett covidpass – och på så vis låta arrangörer fylla fler platser i lokalen på ett smittsäkert sätt. Endast en av tio är negativa.

– Det här är en mycket tydlig signal till våra beslutsfattare om att låta oss arrangörer införa covidpass och därmed slippa övriga restriktioner på våra evenemang så snart det bara går, säger Emelie Löfmark, ordförande för Sveriges Producenter och Privatteatrar.

Den positiva inställningen till covidpass finns i alla åldersgrupper samt bland både män och kvinnor. Covidpass skulle kunna innebära att branschen slipper ställa in ännu fler föreställningar och arrangemang under hösten.


Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel 26-29 augusti 2021. Totalt intervjuades 1063 personer i åldrarna 18–79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

Frågan som ställdes i undersökningen: Hur instämmer du i följande påstående?

”Jag skulle kunna tänka mig att visa upp ett vaccinationspass, negativt PCR-test eller intyg om att jag har antikroppar när jag ska gå på konserter, teater, musikaler och andra liveevenemang för att på så vis låta arrangörer fylla fler platser i lokalen på ett smittsäkert sätt”.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.