Det blev regissören och dramatikern Ellen Lamm som tar över som ny konstnärlig chef på Unga på Operan med start 1 augusti 2021. Hon efterträder Anna Karinsdotter som lämnar för gå in som som vd på Drottningholms Slottsteater. 

Ellen Lamm (f. 1975) har regisserat ett 40-tal produktioner runt om i Sverige. För Unga på Operan har hon regisserat urpremiärer av Den långa, långa resan och Orlando.

Hon har även en egen grupp, Teater Hemma, och hon har regisserat vid Stockhoms Parkteater, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, för SVT och varit inbjuden till Scenkonstbiennalen.

– Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått förtroendet att vara med och utveckla Unga på Operan och ser fram emot att bidra till fler magiska scenkonstupplevelser för barn och unga. Med sitt fokus på både scenkonst och pedagogik är Unga på Operans verksamhet unik i sitt slag, säger Ellen Lamm.

Unga på Operan jobbar aktivt med skolor och vår pedagogiska verksamhet erbjuder både kortare och längre projekt, bland annat inom ramen för Skapande skola. Man ordnar också skolbesök i Operahuset, bjuder in till lärarkvällar och har särskilda föreställningar för skolklasser.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.