Med en invigningskonsert den 14 augusti betitlad Vanitas Vanitatum (av Giacomo Carissimi) och innehåller Drottning Kristinas favoritmusik startar för åttonde året festivalen Valle Baroque med eminenta ensemblen Göteborg Baroque. Platsen är Varnhems klosterkyrka, som ligger i Vallebygden (Skara, Varnhem och Falköping).

Hela festivaltemat är Drottning Kristina (1626–1689). Musiken som framförs är den som kretsade kring drottningens hov.

Från onsdag 14 augusti till och med söndag 18 augusti blir det åtskilliga konserter med barockens musik. Medverkande är bl a vokalensemblen Schola Gothia med organist Johannes Landgren, Helena Ek, sopran, och Peter Jansson, kontrabas, Höör Barock och Martin Bagge.

Koristkurs för avancerade

I festivalen ingår även en koristkurs som vänder sig till rutin­erade kör­sångare och/eller körledare som vill fördjupa sig i eller få en inblick i historisk uppförandepraxis. Musiken som instuderas är Marc-Antoine Charpentiers Te Deum

Ledare för kursen är Cecilia Martin-Löf, ansvarig för kör­verksamheten vid Lunds universitet. Tillsammans med Göteborg Baroque och Magnus Kjellson utmynnar kursen i festivalens avslutningskonsert i Varnhems Klosterkyrka den 18 augusti 2019.

Festivalprogram för Valle Baroque ›

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.