Operan i Stockholm presenterar för säsongen 2017–18 ett nyskrivet verk (faktiskt). Det är tonsättaren Victoria Borisova-Ollas som skrivit musiken till Dracula (premiär i oktober/november). Komponerandet var klart 2013, så det säger en del om hur lång tid det kan ta för musikdramatiska verk att nå scenen.

Konstnärliga teamet, med regissör Linus Fellbom i spetsen, ska med Dracula skapa en uppsättning med ”skräckromantik, viktorianskt mode, storslagna körer, krossade hjärtan, hämnd och blod”, enligt Kungl Teaterns meddelande.

Det blir en Dracula där kvinnorna kring titelrollen berättar sin historia. Sopranerna Elisabeth Meyer och Sanna Gibbs gör några av de ledande karaktärerna, medan Ola Eliasson sjunger Draculas parti.

 

På bilden, fr v: Victoria Borisova-Ollas, Ola Eliasson, Elisabeth Meyer.

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.