Efter Christian Lindberg och Cathrine Winnes som chefsdirigenter blir det från och med oktober 2024 ny chefsdirigent och konstnärlig ledare för Blåsarsymfonikerna i Stockholm – med Emil Eliasson.

Hösten 2023 dirigerade Emil Eliasson Blåsarsymfonikernas säsongsöppning Rivstart! med konserter i Linköping och i Stockholm. Han kommer även att dirigera Blåsarsymfonikerna i konserten söndagen den 28 april 2024 i Musikaliska Kvarteret, Stockholm, med verk av Carl Orff (Carmina Burana) tillsammans med Storkyrkans kammarkör, Helena Munktell (Valborgsmässoeld) och Camille Saint-Saëns (Dance Macabre).

Emil Eliasson (f. 1989) tog 2014 examen i masterprogrammet i orkesterdirigering vid KMH; men det började med fagott. Han är numer flitigt engagerad som dirigent och har jobbat med en rad professionella symfoniorkestrar i hela Norden, exempelvis Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester, Oslo-filharmonien, Oslo-operans orkester, Copenhagen Phil. Han har även arbetat med operaproduktioner på Kungliga Operan, Staatsoper Berlin, Opernhaus Zürich, Wermland Opera, Folkoperan och Vadstena-Akademien samt på jOPERA i Österrike.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.