Under fyra dagar kommer Classical Chamber Music Stockholm tillbaka, den 3 – 6 augusti 2023. I lokaler kring Storkyrkan och Börshuset i Gamla Stan vill man erbjuda en högkvalitativ kammarmusikserie med musik som sällan hörs live på Stockholms konsertscener.

Den komprimerade festivalen börjar med musiktemat Musik kring Östersjön torsdagen den 3/8 i Storkyrkosalen (Trädgårdsgatan 9). Det blir bl a verk av Jean Sibelius: sånger för mezzo och piano med Elisabeth Ljunggren, sopran, och Katarina Ström-Harg, piano. The Bells of Vineta av Bent Sörensen med Ivo Nilsson, trombon. Tre verk av Arvo Pärt (Sonatin op.1 nr.1, Für Alina, Variationen zur Gesundung von Arinuschka). Trio Sol version för klarinett, trombon och piano av Mikael Edlund, med Stefan Harg på klarinett, som även framför Aspektai från 2019 av litauiska tonsättaren Rita Mačiliūnaitė.

Klezmer och uruppförande

Fredagen den 4 augusti ägnas helt åt klezmermusik vid konserten i Mäster Olofsgården (Svartmangatan 6): Stahlhammar Klezmer Classic med Semmy Stahlhammar, violin, Atida Munthe Stahlhammar, cello, och Miriam Oldenburg, dragspel.

Lördagen den 5/8 kl 15 är det Svenska blåsare. Tre eminenta musiker är igång – Jörgen Pettersson, saxofon, Stefan Harg, klarinett, och Ivo Nilsson, trombon – där de öser ur sin rika repertoar och även svarar för ett uruppförande av Niklas Breman: Chant de Vanneau. Dessutom musik av Henrik Strindberg, Victor Varela, Daniel Börtz, Arne Mellnäs.

Lördagskvällens konsert (kl 19) ägnas helt åt isländsk musik av Atli Heimir Sveinsson, Jórunn Viðar, Páll Ísólfsson tillsammans med Max Regers, framfört av Thora Einarsdóttir, sopran, och Katarina Ström-Harg, piano.

Avslutningskonserten på söndag den 6 augusti innehåller musik av Pjotr Tjajkovskij, Sergej Rachmaninov och Johannes Brahms.


Mer info

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.