Efter en klimatkollaps: tre barn i tio-elvaårsåldern är ensamma på en ö i havet. De måste hitta mat och vatten i spillrorna efter en förlorad civilisation. De är utsvultna men vid gott mod.

Men färskvattnet tryter och ön krymper när havsnivån stiger. Efter en svår storm upptäcker barnen en herrelös eka som driver in mot ön. På durken under en presenning ligger en utmattad ung kvinna. De upptäcker att hon är gravid. Och hon ska strax föda. Barnen måste nu använda all sin uppfinningsrikedom och livsvilja för att klara utmaningarna.

Johannes Pollak

Där är ramen till ett nytt musikdrama – De som kom över havet – som får sin premiär i Östersund den 20 oktober. För musiken svarar Johannes Pollak, för librettot Carin Pollak (hon som bl a svarade för musikalen Så som i Himmelen). För regin svarar Märit Bergvall.

På scen finns en ensemble om sex musiker samt de fyra sångarna Tessan-Maria Lehmussaari (sopran), Sally Svensson (mezzosopran), Per Lindström (tenor) och Hannah Körner (hög mezzosopran).

De som kom över havet ges först som en offentlig föreställning i Svarta Lådan/Estrad Norr i Östersund. Därefter spelas föreställningen för skolbarn i Jämtland och Härjedalen.Bilden överst: Sandra Lee Pettersson, foto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.