Dirigenten Harding kan lägga CBE till namnet

Sveriges Radios Symfoniorkesters chefsdirigent Daniel Harding tilldelades i början av 2021 en av de finaste utmärkelserna i England, Commander of the Order of the British Empire, CBE, av Drottning Elizabeth II.

Man kan tycka vad man vill om detta brittiska ordensväsende, men fint anses det i vissa kretsar – och så särskilt jämlikt är det inte. Den här brittiska riddarorderordningen har funnits sedan 1917 och kung Georg V.

I Berwaldhallen i Stockholm är man stolta och underrättar oss om chefsdirigentens CBE-utmärkelse i ett särskilt pressmeddelande.

Samtidigt meddelas, att Daniel Harding är tillbaka i Stockholm för att leda Radiosymfonikerna i tre konserter med gästspel av tre världsartister på den klassiska musikscenen: barytonsångaren Christian Gerhaher, violasten Antoine Tamestit och pianisten Maria João Pires.

Har ni hört det förut?

Konsertprogrammet i dessa tre kommande konserter (29/1, 5/2 och 12/2) hör till det traditionella:

Harold i Italien av Hector Berlioz, Johannes Brahms Symfoni nr 4, Siegfriedidyll av Richard Wagner, Wolfgang Amadeus MozartPianokonsert nr 20, Des Knaben Wunderhorn av Gustav Mahler.


Foto, Daniel Harding: Julian HargreavesLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.