För ett par år sedan skrev tonsättaren Daniel Nelson och textförfattaren Tuvalisa Rangström ett stycke för Musica Vitae – Döden och Julia. Det uruppfördes i september 2018.

Nelson – Rangström utgick från William Shakespeares drama Romeo och Julia, men valde att berätta historien ur ett något annorlunda perspektiv. I centrum står Julia, tillsammans med dottern till Julias amma, Susanne, som föds på samma dag men som inte lyckas överleva.

Musikaliskt är Döden och Julia en duett mellan två röster – en sopranröst och en violinröst. Här blir det ett möte mellan Karolina Bengtsson, sopran (dottern-Susanne), Malin Broman på soloviolin (Julia) och stråkorkestern Musica Vitae.

Se och hör på Musik i Syd Channel

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.