Chefsdirigenten för Berliner Philharmoniker, Kirill Petrenko, avslutade konserten den 31 oktober med stycket 4’33” av John Cage – från 1952; tre satser med fyra och en halv minut av tystnad.

Före framförandet meddelades:

Nach Beschlüssen von Bund und Ländern zur Eindämmung der Corona-Pandemie wird die Philharmonie Berlin vom 2. bis 30. November 2020 geschlossen. Vor diesem Hintergrund haben die Berliner Philharmoniker und Chefdirigent Kirill Petrenko das heutige Konzertprogramm um ein weiteres Werk ergänzt.

– Enligt rekommendationer från de tyska statliga och regionala myndigheterna för att stoppa spridningen av coronapandemien, kommer Berliner Philharmonie från den 2 till och med den 30 november 2020 att vara stängt. Av denna anledning har Berliner Philharmoniker och chefsdirigenten Kirill Petrenko beslutat att till programmet lägga ännu ett verk.

Tidigare under denna lördagskonsert framfördes Sabina av Andrew Norman (i arrangemang för stråkorkester), Metmorphosen för 23 solostråkar av Richard Strauss samt Symfoni nr 9 av Dmitrij Sjostakokovitj.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.