Bakom Moderna museet på Skeppsholmen i Stockholm pågår varje onsdag i juli intima kammarkonserter. Arrangör är den ideella kammarmusikföreningen Classical Chamber Music Stockholm.

Lokalen är Kulturfyren på Slupskjulsvägen. Kl 20 varje julionsdag ger föreningen konsert med ett ambitiöst och vasst program.

– Föreningen föddes ur en kollektiv önskan att framföra kammarmusikrepertoar. Vi märkte att det fanns en stor efterfrågan av en högkvalitativ kammarmusikserie med musik som sällan hörs live på Stockholms konsertscener, berättar en av initiativtagarna, pianisten Katarina Ström-Harg.

Det är tredje året i rad som Classical Chamber Music Stockholm erbjuder dessa kammarmusikkonserter.

Man är noga med att i varje konsert spela ett – tre verk av kvinnliga tonsättare. I 2019 års upplaga har musik av tonsättare som Juliana Hall, Clara Schumann, Katarina Leyman, Fanny Hensel och Libby Larsen framförts.

Vid årets första konsert framträdde mezzosopranen Elisabeth Ljunggren Kurbany, i konsert nummer två medverkade den amerikanska sopranen Kathleen Roland Silverstein och i den tredje den isländska sopranen Thora Einarsdóttir.

Onsdagen den 24 juli blir det en konsert med pianomusik framförd av pianisten Katarina Ström-Harg på temat ”Vännerna Clara, Robert och Johannes”

Avslutningskonserten onsdagen den 31 juli har temat ”La Belle Epoque” med musik av
Clara Schumann, Helena Munktell, Amanda Maier-Röntgen och Igor Stravinsky. Tale Olsson, violin, Stefan Harg, klarinett, och Katarina Ström-Harg, piano.

Mer info om konsertserien


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.