I tio är var han vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker. Våren 2024 tackar Sten Cranner, 56, för sig.

På frågan om varför han slutar nu svarar han ungefär som sin kollega Stefan Forsberg vid Stockholms konserthus, som efter 21 år också slutar till sommaren 2024:

– Jag vill jag ta chansen att skapa lite förändring i mitt liv och min karriär och just nu är ett bra tillfälle. Organisationen har klarat återstarten efter pandemin på ett fantastiskt sätt – publiken är nästan tillbaka på samma nivåer som rekordåret 2019.

– Vi presenterar precis ett enastående program med temat Hållbara avtryck. Verksamhetens ekonomi är trygg, vi har en ny styrelse på plats sedan slutet av mars och relationen till vår ägare, Västra Götalandsregionen, och till våra partners är mycket god.

Sten Cranner kom till Göteborgs Symfoniker som orkesterchef 2002. Därefter som planeringschef 2010, efter åren som VD i Bergen Filharmoniska Orkester – och sedan alltså som vd och konstnärlig chef från 2014.


Foto: Dan Holmqvist

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.