Bland de orkestrar som finns i Stockholm hör också KTH:s Akademiska Kapell (KTHAK) – en stor symfoniorkester med närmare 80 musiker. Orkestern består till största delen av lärare och studenter från KTH, men även musiker från Stockholms universitet och Karolinska Institutet.

Sin första konsert för året ges den 26 februari kl 15 i Kungasalen, Kungl Musikhögskolan.

Originellt för konserten är ett uruppförande av masterstudenten vid KMH, Andreas Nilsson (f. 1993) utbildad även vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Som examensarbete har han komponerat Concerto for Accordion and Orchestra, där han också är solist.

Dessutom blir det Symfoni nr 5 av Pjotr Tjajkovskij och Jean Sibelius ”frihetsepos” från 1899, tondikten Finlandia, som skrevs som en protest mot Rysslands försök att öka sin makt över Finland.

Dirigent är Mats Janhagen (director musices vid KTH).


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.