Programchefen för klassisk musik vid Tivoli i Köpenhamn blir ny vd och konserthuschef för Malmö Live Konserthus. Maria Frej tillträder den 1 februari 2020.

Avgåendevd och konserthuschef Jesper Larsson utsågs tidigare i år till vd för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Maria Frej är en välkänd profil i den danska musikbranschen och kulturlivet, och har bred erfarenhet och kompetens inom orkesterledning, musikproduktion och programsättning.
I sitt nuvarande uppdrag vid Tivoli, där hon började 2015, är hon chef för för bland annat Tivoli Copenhagen Phil, Tivoli Big Band, Tivoli Ensemble, Tivoli-Garden och Tivoli Musikskole.

Maria Frej, 52 år, har en filosofie kandidat-examen i musikvetenskap från Köpenhamns universitet i botten. Hon är gift med jazzsaxofonisten, dirigenten och kompositören Lars Møller.

Erfaren orkester- och musikproducent

Tidigare var Maria Frej musikproducent på Det Kongelige Bibliotek och ansvarade bland annat för programsättning och konsertkoncept på Den Sorte Diamant, bibliotekets spektakulära tillbyggnad. Vidare har hon mångårig erfarenhet av ensemble- och orkesterledning från rollen som ledare för Storstrøms Kammerensemble och Storstrøms Symfoniorkester, en regional institution. Innan dess var Maria Frej administrativ chef för Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Efter en intensiv rekryteringsprocess är jag glad över att styrelsen fattat ett väl berett och förankrat beslut. Maria Frej har lång erfarenhet av ledarskap i musikbranschen och ett starkt engagemang för musiken, samhället och människan. Jag ser fram emot att välkomna henne till Malmö och arbeta tillsammans med henne för att utveckla Malmö Live som konserthus och mötesplats, säger Elin Brusewitz, styrelseordförande för Malmö Live Konserthus AB.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.