Det blev 20 månader som vd för Blåsarsymfonikerna i Stockholm för Elin Norquist, som hämtades från Cirkus Cirkör.

Nu har regeringen har utsett henne till nytt kulturråd i London. Elin Norquist tillträder sin nya tjänst som kulturråd vid Sveriges ambassad i London den 10 juni 2024. 

Vd-tiden för Blåsarsymfonikerna har varit under en omtumlande period för orkestern. Blåsarsymfonikerna har under sommaren 2023 flyttat från Musikaliska vid Nybrokajen till Dieselverkstaden i Sickla i Nacka. Man har bland annat fått hantera svåra ekonomiska utmaningar och agerat för blåsmusikens utveckling och fortlevnad.

Tills ny vd är rekryterad går Klas Sjöblom in som tillförordnad vd för Blåsarsymfonikerna från 1 maj 2024. Han har erfarenhet av att leda konstnärlig verksamhet, bland annat som biträdande operachef på Kungliga Operan fram till sommaren 2022 och, innan dess, som orkesterchef för Det Kongelige, Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan.


Foto: Nicklas Thegerström

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.