Toppianister på rad i Konstakademien

Konsertserien i satsningen PianoVision har just presenterats; det musikerdrivna arrangemanget som håller till i Konstakademiens lokaler i Stockholm med masterclasses och konserter.

Säsongen 2019–20 bjuder man in sex pianister. Den amerikanske pianisten och dirigenten Stephen Kovacevich inleder serien (den 22 september). Dagen efter håller han en öppen masterclass på KMH, Kungliga Musikhögskolan.

I oktober (22/10) kommer Tuija Hakkila, som är en av Finlands mest etablerade pianister med ett mångsidigt internationellt yrkesliv både som solist, kammarmusiker, masterclasslärare, festivalarrangör samt professor vid Sibeliusakademien i Helsingfors.

Svenske Bengt-Åke Lundin tar med sig pianoverk av Franz Liszt och Sergei Rachmaninov (samtliga Preludier op. 23) vid konserten den 24 november.

Den franske pianisten Jean-Marc Luisada gästar den 2 februari 2020.På Konstakademien bjuder han på ett helklassiskt program med musik av W A Mozart och Robert Schumann samt Franz Schuberts sista Pianosonat.

Den amerikanska pianisten Claire Huangci fick sitt internationella genombrott efter förstapriset i Géza Anda Piano Competition i Zurich 2018. Nu kommer hon till Stockholm för första gången.

En ny, ung svensk pianist presenteras också – Melissa Jacobson-Velandia. Hon ger konsert den 19 april 2020. Melissa har fått sin högskoleutbildning vid Kungl Musikhögskolan i Stockholm med Staffan Scheja som lärare. Hon har varit finalist i Solistpriset (2018), vunnit förstapris i Steinway Piano Competition i Düsseldorf, m m.

Bilden överst: fr v – Stephen Kovacevich, Tuija Hakkila, Bengt-Åke Lundin.,
Jean-Marc Luisada, Claire Huangci, Melissa Jacobson-Velandia.

Mer info om PianoVisions kommande säsong ›LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.