FST, Föreningen Svenska Tonsättare, startar nu en enkätundersökning för att få grepp om i vilken omfattning kränkande särbehandling och sexuella trakasserier av tonsättare förekommer inom det konstmusikaliska fältet.

Man vill uppnå en jämställd och inkluderande musikbransch, fri från sexism, kränkningar och övergrepp. För att säkerställa att de åtgärder FST vidtar grundar sig på faktiska behov och leder till verklig förändring, sätter man igång denna enkät för att få en nulägesanalys. 

Konfidentiellt

Tonsättarna får möjlighet att rapportera till  jämställdhetsbyrån Management by Kerstin, som månadsvis rapporterar till FST. Man kan rapportera incidenter rörande vilken situation och vilken aktör som helst, så länge det rör sig om en arbetsrelaterad relation och/eller situation.

Ingen kommer att namnges i sammanställningen, varken den som utsatts eller den rapporteringen gäller.

Syftet med rapporteringen är att uttryck för sexism inte ska kunna passera obemärkt och för att FST ska kunna sätta in insatser för att ändra attityder och beteenden på rätt ställe.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.