Sopranen och dirigenten Barbara Hannigan, Kanada – ibland på samma gång i sina konserter – förlänger sitt kontrakt som förste gästdirigent hos Göteborgs Symfoniker till och med sommaren 2025.

Barbara Hannigan gjorde sin första konsert med Göteborgs Symfoniker 2013 som dirigent och solist i verk av Mozart, Ligeti och Rossini. 2015-2016 var Hannigan orkesterns Artist in Residence med Alban Bergs Lulu-svit på repertoaren. 2018 gjorde Barbara Hannigan bejublade framföranden av Stravinskijs opera Rucklarens väg. 2019 utsågs hon till orkesterns förste gästdirigent.

Tvärvetenskapliga idéer

– Det ska bli spännande att utveckla tvärvetenskapliga idéer som når nya målgrupper… så håll utkik! Jag vill att våra GSO-konserter ska inspirera, utmana och underhålla vår publik och ge dem paus för eftertanke, säger Barbara Hannigan.

Barbara Hannigan är även Associate Artist hos London Symphony Orchestra och Première Artiste Invitée hos Orchestre Philharmonique de Radio France.


Foto: Marco Borggreve

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.