Kulturrådet presenterar nu ett nytt projektbidrag till konsertverksamhet. Det blir en möjlighet för musikgrupper och arrangörer. Bland annat går det att söka för streamade konserter. Bidraget ersätter turnébidraget under 2021 samt projektbidraget för musikarrangörer under våren 2021.

Sista ansökningsdatum är 20 april och fördelning av stödet kommer att utbetalas under våren.

Med projektbidrag till konsertverksamhet vill man ge nya möjligheter för musikgrupper och arrangörer att vara igång under pandemin.

Det här projektbidraget är inte en del av ett krisstöd, utan en utlysning som möjliggör en större variation av projekt som innefattar konsertverksamhet.

Minst fem konserter

Musikarrangörer kan söka bidrag för konserter riktade till en publik i Sverige. Musikgrupper kan söka för konsertverksamhet i Sverige men även för att delta i internationell eller interkulturell verksamhet som innefattar konsertverksamhet, exempelvis turnéer eller samarbetsprojekt.

För att ett projekt ska kunna beviljas ska annan finansiering finnas, samt att en avsatt ersättning till medverkande musiker finns med i budgeten.

Projektet ska innehålla minst fem konserter under en period på, som längst, sex månader. Det går alltså inte att söka detta projektbidrag för enskilda konserter.

Mer info hos Kulturrådet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.