Det stundar chefsbyte på Wermland Opera i Karlstad. Efter 39 år som operachef slutar Ole Wiggo Bang vid kommande årsskifte.

Ole Wiggo Bang, dirigent och operachef

Dirigenten Ole Wiggo Bang (född 1951 i Hemnesberget, Norge) kom till operan i Karlstad från Festspelen i Bergen, där han varit konstnärlig ledare sedan 1994.

I december 2021 tar hans förordnande slut. Och han säger att han ska jobba in till kaklet, dvs den 30 december. Operan hade 16 anställda när han börja. Idag är de 65.

Nu söker Wermland Opera hans efterträdare som opera- och orkesterchef från den 1 januari 2022.

Rekryteringssvenska

På flytande rekryteringssvenska låter det bland annat så här:

– Vi söker en visionär konstnärlig ledare som brinner för opera, musikal och orkesterkonserter.

– Vi söker en kommunikativ, orädd och trygg ledare som kan förmedla konstnärliga visioner och tydliga förväntningar på sina medarbetare inom givna ramar. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av ledarskap samt är van att arbeta i motsvarande verksamhet eller institution med både konstnärliga produktionsteam och egen personal.

– Du ska ha djupgående musikaliska kunskaper och relevant högskoleutbildning i opera och västerländsk konstmusik, samt ha erfarenhet av strategisk planering av konstnärlig verksamhet. Egenskaper som struktur och framförhållning värderas högt.

– Vi lägger vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering och det är ett plus att vara i besittning av ett stort kontaktnät inom branschen. Kunskaper i svenska, norska eller danska är meriterande.

Ansökningstiden går ut den 2 maj 2021.

Mer info här

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.