Det här är ett exempel på hur en privatperson genom ett arv ger en liten landsortsstad i norra Västmanland, men Örebro län, ett antal olika kulturupplevelser. Och det blir fint värre i Lindesberg.

Fredagen den 16 oktober ger Svenska kammarorkestern från Örebro – med Martin Fröst som dirigent och Víkingur Ólafsson som solist – en konsert i Lindeskolans aula, Lindesberg. Biljetter släpps 2 oktober Lindesbergs stadsbibliotek. (Det handlar dock om begränsat antal platser på grund av corona-restriktionerna.)

– Lindesbergs kommun har fått ett arv från Britta Eriksson för att under tio år anordna konserter eller på annat sätt bidraga till att möjliggöra ett brett musikutbud i Lindesbergs kommun. Hälften av summan ska gå till klassisk musik och hälften till övrig musik. I år har vi bjudit in Svenska kammarorkestern från Örebro, meddelar kultursekreterare Sara Sporre, Lindesbergs kommun.

Världspianist

Konsertkvällens solist Víkingur Ólafsson är känd för sitt makalösa pianospel som för honom till de stora arenorna världen över, så självklart även till Lindesberg där han framför två Pianokonsert i c-moll av Wolfgang Amadeus Mozart.

Dessutom blir det Symfoni nr 7 i A-dur av Ludwig van Beethoven.

Samma program får örebroarna höra i stadens konserthus torsdagen den 22 oktober.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.