Man tar i från tårna på Sveriges Körbund och är så glada och stolta över den nyutnämnda styrelseordföranden – Helena Wessman. Hon tar över efter tillförordnade ordföranden Christel Larsson Lunderquist, Malmö.

– Vi är otroligt glada över att Helena träder in som ordförande och tillsammans står vi upp för körsångens värde och utveckling.

Och en skalp är det onekligen. Tidigare vd:n för Göteborgs Symfoniker, tidigare konserthuschefen för Berwaldhallen, idag rektor vid Kungliga Musikhögskolan, är en musikprofil av rang. Idag går in som förbundets styrelseordförande.

Helena Wessman kommenterar:

 – Jag är mycket stolt över att bli vald som förbundsordförande för Sveriges Körförbund. Att sjunga i kör gör gott för kropp och själ och att körsången engagerar så många är välgörande för musiklivet och övriga delar av samhället. Sveriges Körförbund har en viktig uppgift i att samla och uppmuntra körsångare i hela landet. Jag ser mycket fram emot att få samarbeta med styrelsen och Karin Eklundh och hennes kollegor kring detta.

Sveriges Körförbunds styrelse

Så ser den ut från och med idag:

Helena Wessman, Stockholm
Fredrik Bergh, Sköndal
Christel Larsson Lunderquist, Malmö
Madeleine Moback Neil, Uppsala
Monica Åslund, Luleå
Jonas Hagström, Brunflo
Katarina Henryson, Stockholm
Anci Hjulström, Göteborg
Johan Lundberg, Norrköping


Foto: Bo SöderstömLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.