En ovanligt produktiv ung tonsättare (f. 1988) är Cecilia Damström från Finland, pianist i botten och kompositionsutbildad i Finland  för Hannu Pohjannoro i Tammerfors. Hon studerar just nu vid musikhögskolan i Malmö för prof. Luca Francesconi.

Nu har Cecilia Damström fått Rosenborg-Gehrmans stipendium till ung tonsättare på 40,000 kr. Det delas ut i samband med en konsert med O/Modernt kammarorkester på Musikaliska i Stockholm den 11 november.

Cecilia har vunnit första pris i ett flertal kompositionstävlingar såsom International Vocal Espoo Choral Composition Competition, Majaoja-stiftelsens kompositionstävling, International Linköpings Studentsångare Composition Award, International Josef Dorfman Composition Competition samt priset ”Årets barnopera” på Finlands Aino-gala med hennes barnopera ”Dumma Kungen” 2018.

Hennes verk har framförts av orkestrar som Jyväskylä Sinfonia, Gävle Symfoniorkester, Helsingborgs Symfoniorkester och ensemblen Avanti! Senast hördes hennes pianokvartett Aino på Stockholms konserthus under KVAST-jubileet i oktober.

Nyligen har Cecilia Damström fått en beställning av Finska Nationaloperan för barnoperan Djurens planet som kommer att ha sitt uruppförande i mars 2019.

Damströms digra verkförteckning innehåller kammarmusik, vokal- och körmusik, orkesterverk, elektroakustisk musik samt tre kammaroperor.

Till Cecilia Damströms webbplats ›

Foto: Marthe Veian

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.