De kvinnliga tonsättarna vinnare i Musikförläggarnas gala

Vid årets gala på Berns i Stockholm (den 9 november) som arrangeras av Musikförläggarna gick de två utmärkelserna  i Årets Konstmusikpris till tonsättarna Britta Byström och Andrea Tarrodi (dvs till två kvinnliga tonsättare, vilket inte hänt tidigare under de 15 år Musikförläggarna haft denna prisgala).

Detta för deras verk Diagonal musik [Edition Wilhelm Hansen] av Britta Byström i kategorin Liten ensemble/kammarmusik (uruppförande i Berwaldhallen oktober 2017) och för Stellar Clouds, pianokonsert nr 1 [Albatross Musikproduktion] av Andrea Tarrodi i kategorin Stor ensemble/opera. Pianokonserten uruppfördes på Stockholms konserthus i april 2018 vid en Tonsättarweekend ägnad Tarrodis musik.

– Det betyder otroligt mycket för mig att få det här priset, och det är en stor ära. Att skriva pianokonserten Stellar Clouds var lustfyllt – ett skrivande utan hinder och det flödade liksom ut. Jag är jättelycklig att verket, och jag, uppmärksammas så här!, säger Andrea Tarrodi.

 

Britta Byström och Andrea Tarrodi som fick priserna tävlade mot dessa övriga nomineringar i konstmusk-kategorierna:

ÅRETS KONSTMUSIKPRIS – liten ensemble/kammarmusik

Jacob MühlradKaddish [Gehrmans Musikförlag]

Sven-David SandströmFour pieces for solo cello [Gehrmans Musikförlag]

Mirjam TallyVårtidens ljus [Manus]

ÅRETS KONSTMUSIKPRIS – stor ensemble/opera

Fredrik HögbergAbsent Illusions, violinkonsert [Gehrmans Musikförlag]

Emmy Lindström – Klarinettkonsert, ”At the hills of Hampstead heath” [Manus]

Jan SandströmSolamente tú [Nea Edition]

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.