Pregnant beslut om 4-månadersmage

Staatsoper Hamburg har sitt eget sätt att beräkna graviditet och sångförmåga, trodde man efter ett inlägg på Facebook av sopranen Julie Fuchs.

Hon hade sett fram emot att få debutera som Pamina i W A Mozarts Trollflöjten i några maj-föreställningar, men fick nyligen beskedet att detta inte var aktuellt eftersom hon var gravid i fjärde månaden. Beskedet kom mycket oväntat för Julie Fuchs.

Julie Fuchs bedyrar att att hon fysiskt är i toppform, både kroppsligt och vokalmässigt. Enligt egen uppgift har hon föreslagit smärre förändringar i föreställningen, som inte skulle äventyra vare sig uppsättningen eller graviditeten.

 

Stellungnahme, Staatsoper Hamburg

I ett yttrande (‘Stellungnahme’ på operans webbplats) beklagar Staatsoper Hamburg den uppkomna situationen.

– Det finns en mängd fysiskt krävande scener i denna produktion, inklusive flera flygscener, som i princip är förbjudna för gravida kvinnor. Detta är också mycket beklagligt för oss – vi hade glatt os åt fru Fuchs som Pamina. Givetvis måste vi följa de strikta lagarna för att skydda den blivande mamman och givetvis har vi erbjudit fru Fuchs förslag kom roller kommande säsonger.

 

Nu ser Julie Fuchs fram emot att få sjunga Poppea i Claudio Monteverdis opera L’incoronazione di Poppea (Poppeas kröning) vid Opernhaus Zürich. Premiär den 24 juni.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.