Det är celllisten Andreas Brantelid som år Dansk-Svensk Kulturfonds kulturpris 2018 på 50,000 DKK (ca 70,000 svenska kr).  Prisutdelning blir den 26 april på Sveriges ambassad i Köpenhamn.

Någon motivering till utmärkelsen finns inte. 2017 fick den danske författaren Jens Andersen priset, 2016 gick det till danske cembalisten och dirigenten Lars Ulrik Mortensen, 2015 till svenska skådespelerskan Stina Ekblad.

Dansk-Svensk Kulturfonds syfte är att stärka kunskapen om svensk konst och kultur i Danmark. Fonden arbetar aktivt för att ”säkerställa kulturutbytet mellan Sverige och Danmark på en hög kvalitativ nivå”.

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.