Något så udda som en brittisk/internationell vokalensemble med svensk dirigent tar sig till Sverige i april för turné i norr och Mälardalen.

De kallar sig Cantores Amicitiae Vocal Ensemble och består av 8–12 sångare som är anställda i några av de bästa katedralkörerna i Storbritannien såsom Gloucester-, Chichester-, Hereford- och Llandaff Cathedral.

Cantores Amicitiae jobbar projektvis och sångarna sjunger också med ensembler som The Sixteen, Ex Cathedra, Stile Antico och Tallis Scholars.

 

Dirigent är Jakob Grubbström, som studerat dirigering vid Musikhögskolan i Piteå under Erik Westberg och Petter Sundkvist. Han har även dirigentstudier vid  The Royal Welsh College of Music and Drama i Cardiff för Sarah Tennant-Flowers och Neil Ferris.

Jakob har dessutom studerat klassisk gitarr vid Kungl Musikhögskolan och framträder ofta som kammarmusiker i ensembler runt om i Europa.

 

Med sig under turnén har Cantores Amicitiae musik av Hubert Parry (i år 100 år sedan han dog), Thomas Tallis, William Byrd, James MacMillan m.fl. samt ett uruppförande av svensken Johannes Pollak.

Turnéprogrammet:
10 april, 19.00 – Aulan, Musikhögskolan i Piteå. Biljetter: www.pitemusik.se
11 april, 19.00 – Kiruna kyrka, fri entré
13 april, 19.30 – Engelska kyrkan, Stockholm. Biljetter: www.eventbrite.com
14 april, 16.00 – Strängnäs domkyrka, biljetter vid entrén
15 april, 18.00 – Salems kyrka, fri entré

Ensemblen med sin dirigent kommer också att ha en workshop på musikhögskolan i Piteå (med Ky- och dirigeringsstudenter).

 

Til webbplatsen för Cantores Amicitiae

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.