I den sceniska konserten Varelser och Ballader blir det spännande ljudmöten mellan digitalt alstrat strupljud, orkester och småländska ballader.

Det är en interaktiv konsert där texter av (den smålandsbördiga) ledamoten i Svenska akademien Katarina Frostenson och komponenter ur Småländska ballader (från medeltiden) och skrönor varvas med ny teknik utvecklat för detta verk.

Upphovsmakarna till den sceniska konsert är tonsättaren Carl Unander-­Scharin, koreografen Åsa Unander-Scharin och konstnären Ludvig Elblaus. Carl Unander-Scharin är sångaren, tonsättaren, gästprofessorn vid Karlstad Universitet/Ingesund och skaparen av ett antal  digitala röstkompletterande verktyg/instrument.

Två interaktiva instrument tar plats i föreställningen:

– ”Lindsträngarna” och det ”Laddade Rummet”. Orkestern spelar två partier där musiken skapas helt och hållet via interaktion med det laddade rummet – vi kallar det för ”spel utan stråke”. Delarna i verket heter ”Luftovertyr” samt ”Efter-text-Musik”, berättar Carl Unander-Scharin.

”Varelser och Ballader” är verk där dans, sång och musik kombineras med moderna komponenter. Ljussättning och specialbyggd teknik ska ge framförandet ytterligare dimensioner.

 

Föreställningen har premiär den 15 oktober i Växjö. Atriumsalen i Utvandrarnas hus omvandlas till en skog. Orkestermusiker, sångsolister och dansare blir de varelser som föreställningen kretsar kring.

Medverkande:
Musica Vitae, Dorota Siuda – konsert­mästare;
Carl Unander Scharin – tenor, tonsättare; Åsa Unander Scharin – dans, koreografi; Silje Aker Johnsen – sopran, dans; Ludvig Elblaus – konstnär, teknik; Meg Nömgård – berättare; Katarina Frostenson – författare.

Premiärdagen den 15/10 kan man även få träffa Katarina Frostenson i ett författarmöte på Fria ordets hus i Växjö.

 

Mer info på webbplatsen för Musica Vitae

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.