Här är jag lycklig är en samling med nykomponerad musik till texter av Tomas Tranströmer (1931–2015) för sång och piano. Notutgåvan är resultatet av Svensk Musiks verksamhetschef och tidigare operasångerskan Ann·Christin Biels vision och satsning om att inspirera kompositörer att tonsätta en svensk poets dikter. Ann-Christin Biehl kommer vid en konsert i RikssalenVästerås slott att berätta mer om den långa och vindlande resan som detta arbete inneburit. Det händer den den 11 oktober kl 18 (fri entré).

Tranströmer-utgåvan från Edition Suecia kunde publiceras i år med stöd av Kulturrådet: Här är jag lycklig för sång och piano med dikter av poeten och Nobelpristagaren Tomas Tranströmer. Utgåvan innehåller 28 sånger av 28 kompositörer, (14 kvinnor och 14 män), komponerade 1986–2022.
Ylva Skog
Erika Förare
Elise Einarsdotter
Jenny Hettne
Thomas Jennefelt
Amanda Ginsburg
Filip Ekestubbe
Bengt Lundin
Iiris Viljanen
Hans Gefors
Stefan Nilsson
Britta Byström
Paula af Malmborg Ward
Catharina Backman
Victoria Borisova-Ollas
Maria Lithell Flyg
Lennart Hedwall
Mats Larsson Gothe
Ylva Q Arkvik
Benjamin Staern
Catharina Palmér
Stefan Forssén
Miklós Maros
Sven-David Sandström
Anders Eliasson
Maurice Karkoff
Håkan Parkman
Margareta Hallin.

Samtal och musik

Under konsertkvällen kommer även Tomas Tranströmers änka, Monica Tranströmer, att intervjuas av Martin Hellström, professor i litteraturvetenskap och rektor vld Mälardalens universitet. Han kommer även att dela med sig av tankar och reflektioner om poetens författarskap.

Som avslutning kommer musik från samlingen Här är jag lycklig att framföras av operastudenter från Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet. Konsertpianisten Magnus Svensson ackompanjerar.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.