Det händer ofta spännande saker kring Musica Vitae i deras konserthus Nygatan 6 i Växjö. Den 6 oktober kunde man här höra Liten musik för stråkorkester av Michael Tippett, Cellokonsert av den brittiska, prisbelönade tonsättaren Errollyn Wallen (som fick nordisk premiär), Lullaby av George Gershwin och Concerto Grosso nr 1 av Ernest Bloch. Musik som inte spelas någon annanstans denna säsong i landets konsertsalar.

Cellosolist var Matthew Sharp (inte bara cellist utan också barytonsångare, regissör och pedagog), Dirigent vid konserten var Simon Crawford-Phillips (bilden). Denna konsert gavs även några dagar senare på Palladium i Malmö som Sveriges Radio spelade in.

Cembalisten Martello + oboisten Laville
Emmanuel Laville och Mariangiola Martello.

Den 27 oktober fortsätter den pigga Musica Vitae-ensemblen med fler sällan framförda verk i konserten Strängar som berör. Det blir Sverigepremiär för ett verk av Sven-David Sandström och en sällan hörd cembalokonsert av brittiske tonsättaren Walter Leigh.

Cembalisten Mariangiola Martello är ledare och solist vid denna konsert som också gästas av Emmanuel Laville, försteoboist i Sveriges Radios Symfoniorkester.

Detta står på konsertprogrammet:
Tobias Broström (f. 1978) – Mirage för stråkorkester
Sven-David Sandström (1942–2019) – Concert pieces för oboe och stråkar; Sverigepremiär
Walter Leigh (1905–1942) – Concertino för cembalo och stråkar
Johan Agrell (1711–1767) – Sinfonia D-dur
Johan Helmich Roman (1694–1758) – Oboe d’amore
Johan Helmich Romanur Golovinmusiken

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.