Freebird Opera presenterar Det långa seklet. Det är en nyskriven kammaropera i två akter – en helaftonsopera, alltså – med musik av tonsättaren Andrea Tarrodi. För libretto och regi står regissören och dramatikern Helena Röhr. Det är alltså två tidigare elever från Adolf Fredriks Musikklasser som nu i vuxen ålder slår samman sina musikdramatiska talanger.

Det långa seklet blir en berättelse om Vita, en kvinna som vandrar genom 100 år av ett Sverige i förändring. Från när svenska kvinnor fick rösträtt år 1921, till den ovissa nutidens och framtidens möjligheter. Den drömlika resan i många skepnader gestaltas av fem operasångare och fem musiker som backas upp av Musikhögskolans Damkör i Malmö.

Det är en berättelse om en kvinna som representerar många kvinnor: de vars arbete har burit Sverige framåt som nation och samhälle, samtidigt som de har burit fram sig själva genom sorg och kärlek, arbete, fest och kamp.

Urpremiären sker den 13 oktober på Bastionen i Malmö.

Medverkande

Kristine Nowlain, sopran
Francine Vis, mezzosopran
Paula Hoffman, mezzosopran
Mathias Hedegaard, tenor
Joel Kyhle, bas

Vindla String Quartet
Fia Forslund, slagverk
Damkören vid Musikhögskolan i Malmö

Konstnärligt team:
Kompositör: Andrea Tarrodi
Librettist: Helena Röhr
Regissör och rum: Helena Röhr
Ljusdesigner: Amanda Lebert
Kostymdesigner: Åsa Gjerstad
Producent: Thomasine Boris-Möller
Regiassistent: Linnea Rydqvist
Målning: Angelica Markén


Föreställningsbilder: Emmalisa Pauly


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.