De båda konstnärliga cheferna vid GöteborgsOperanKatrín Hall, dans, och Henning Ruhe, opera/drama – har förlängt sina kontrakt med operahuset. Kontrakten gäller fram till och med juni 2028.

Katrín Hall tillträdde som konstnärlig chef för GöteborgsOperans Danskompani hösten 2016 och har sedan dess lett kompaniet till toppnivå inom den samtida dansen. Hon har presenterat hyllade världspremiärer av ledande koreografer och framtidsnamn, samt stärkt relationerna till hemmapubliken genom öppna repetitioner, publiksamtal och en egen dansfestival.

Med bakgrund som konsertpianist, styrelsemedlem i operahus-nätverket Opera Europa och positioner på Staatsoper Berlin, Théâtre du Châtelet i Paris, på IMG Artists i New York och Bayerische Staatsoper i München, inledde Henning Ruhe sitt uppdrag på GöteborgsOperan under pandemisommaren 2020.

– Efter tre år har jag bara hunnit starta mitt uppdrag och att få bygga vidare på vår vision i ytterligare fyra år är fantastiskt roligt. GöteborgsOperan är en organisation som är sprängfylld av kompetens och kreativitet och jag ser fram emot att fortsätta skapa berörande, inspirerande och energisprakande konst tillsammans med alla kollegorna här, säger Henning Ruhe.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.