Lördagen den 25 september kl 16 blir det sång- och körfest i Kungsholms kyrka, Stockholm.

Originalversionen av Last Night of the Proms avverkades i Royal Albert Hall i London den 11 september, där Kungl Filharmonikernas förre chefsdirigent Sakari Oramo dirigerade aftonen.

Britta Snickars

I Kungsholms kyrka är det körledaren och organisten Britta Snickars som håller i taktpinnen. Detta är också hennes avskedskonsert. I den här kyrkan har hon arbetat sedan 2013, för att under 2020 gå i pension.

Den här lördagen är alla välkomna att sjunga med i de klassiska sångerna som hörts från Royal Albert Hall under så många år:
till exempel Land of Hope and Glory, Jerusalem, Auld Lang Syne.

Dessutom innehåller sångfesten en del av Britta Snickars psalmer.

Musikaliskt stöd ges av Kungsholms kyrkokörKarolinakören, instrumentalister, Anna HolmKarin Skogberg Ankarmo, samt gäster.

Men det krävs biljett för att få vara med. Bokas här


Britta Snickars är dotter till en sjömanspräst och har vuxit upp i bland annat Italien, Holland, Göteborgs skärgård och Halland. Efter utbildning till kyrkokantor på Sköndalsinstitutet och högre organistexamen på Kungliga Musikhögskolan har Britta tjänstgjort i Svenska kyrkan: Huddinge församling 1979, Kista församling 1980-96, Strängnäs domkyrkoförsamling 2000-13. Hon har även tjänstgjort i Svenska kyrkan i utlandet; Gran Canaria 1972-74 samt i London mellan 2009 och 2011.

Hon har arbetat som musikkonsulent i Stockholms stift 1992-2000 och som musiklärare i kommunala musikskolan, på Sköndalsinstitutet och Kungliga Musikhögskolan. Britta har även en körpedagogexamen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.