Det här med ändrade strategier i en organisation är inte helt lätt. Nu arbetar upphovsrättsorganisationen Stim med detta och då är styrelse och vd inte eniga; den här gången, heller.

Därför har Stims styrelse i arbetet med en ny strategisk riktning för verksamheten beslutat att tillsätta en ny vd. Beslutet har skett i dialog och samförstånd med vd Karsten Dyhrberg Nielsen, som det så diplomatiskt heter. Nuvarande vd lämnar sitt uppdrag i maj 2021.

Karsten Dyhrberg Nielsen har varit vd för Stim sedan 2014 och kom då från den nordiska rättighetsorganisationen NCB, Nordisk Copyright Bureau, i Köpenhamn. Han efterträdde Kenth Muldin (som även han hade annan åsikt än styrelsen om den strategiska inriktningen som gällde då).

Carina Brorman, styrelseordförande i Stim

– Vi ser en naturlig utveckling för Stim att i ännu högre grad vara en samlande kraft i musik- och kulturvärlden. Våra utmaningar blir alltmer internationella och globala och det är angeläget att vi möter dem i större utsträckning i samarbete med andra. Den organisation och verksamhet som Karsten varit med och byggt upp ger oss en väldigt bra position för detta, kommenterar Stim-styrelsens ordförande sedan 2017, Carina Brorman.

Stims styrelse påbörjar nu rekryteringsarbetet för att finna en efterträdare till Karsten Dyhrberg Nielsen.

1 KOMMENTAR

  1. Det är ganska löjligt egentligen i detta land, folk kommer och går till höger och vänster. Blir aldrig någon homogenitet, utan man ska naturligtvis gå till ett nytt jobb om ger mer pengar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.