Som bekant är Skåne hårt drabbad av den andra pandemivågen. Nu meddelas att alla medarbetare och musikerna i Malmö Symfoni Orkester arbetar hemifrån och är endast på plats i konserthuset i begränsad omfattning. Den aktuella coronasituationen gör att Malmö Live Konserthus nu på nytt planerar om vårens utbud.

Tjajkovskij-festivalen stoppas

Den digitala Tjajkovskij-festivalen med planerad start den 25 januari, dagen efter den av Malmö stad utlysta stängningsperioden, ställs nu in helt, liksom dessförinnan den MSO-konsert som skulle ha framförts torsdag den 21 januari.

– Vi har gjort en grundlig, samlad riskbedömning att vi i nuläget inte på ett tillräckligt säkert sätt för alla inblandade kan genomföra vare sig ordinarie MSO-konserter eller en så storskalig satsning som Tjajkovskij-festivalen, säger VD och konserthuschef Maria Frej.

– Det finns inga indikationer på att läget är avsevärt bättre om bara några veckor. Det skulle vara oansvarigt av oss att nu samla alla de musiker, medverkande och produktionsmedarbetare som behövs för att förbereda och genomföra konserter och en festival av denna kaliber, hur gärna vår publik och vi alla än både vill och längtar efter det.

Detta skulle ha spelats

21 jan – Pjotr Tjajkovskij Symfoni nr 1 ”Vinterdrömmar”
29 jan – Pjotr Tjajkovskij Symfoni nr 2 ”Den lillryska”
30 jan – Pjotr Tjajkovskij Symfoni nr 3 ”Den polska”
4 feb – Pjotr Tjajkovskij Symfoni nr 4
5 feb – Pjotr Tjajkovskij Symfoni nr 5
6 feb – Pjotr Tjajkovskij Symfoni nr 6

Samtliga dirigerade av Robert Trevino, chefsdirigent för Malmö SymfoniOrkester.

Försiktig start för våren 2021

Nu tas en ny försiktig plan för konsertvåren 2021 fram. Närmast blir det fortsatt hemarbete och starkt begränsad fysisk närvaro på Malmö Live Konserthus för att bidra till minskad smittspridning.

Det nya programmet beräknas bli klart inom någon vecka och Malmö Live Konserthus räknar med att kunna börja erbjuda och fylla på med ömsom livemusik och ömsom nyinspelat material från och med mitten av februari, för att därefter öka upp konsertverksamheten successivt.


Bilden: Malmö Symfoniorkester med sin chefsdirigent Robert Trevino


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.