På Drottningholms Slottsteater planerar man nu för två premiärer säsongen 2021 – barockoperan Agrippina (som vi skrev om här ›) och barn- och familjeföreställningen Skönheten och Odjuret. Båda produktionerna fick på grund av coronapandemien flyttas fram ett år. Nu förbereder sig den historiska teatern för att kunna ta emot publik under säkra omständigheter.

Föreställningar och visningar får ett begränsat antal besökare, extra personal ser till att det inte blir trängsel och självklart återköps biljetterna för den som blir sjuk eller om evenemanget ställs in.

Sofi Lerström, vd och teaterchef vid Drottningholms Slottsteater sedan 2011.

– Vi hoppas verkligen att det ska bli möjligt att möta publiken igen nästa säsong, och är självklart beredda att ändra planerna om det behövs. Förutom opera och familjeföreställningar kommer vi även att bjuda på en exklusiv solistkonsert med hyllade mezzosopranen Ann Hallenberg, teaterns Artist in Residence, flera nya temavisningar och mycket mer, säger Sofi Lerström, teaterchef. 

Redan till påsk räknar Drottningholmsteatern med att dra igång visningsverksamheten igen med små grupper och stora avstånd för att garantera säkerheten. Säsongen kommer bland annat att bjuda på nya temavisningar för hela familjen och nya smittsäkra utomhusvisningar.

Säsongen 2021

I mars presenteras hela säsongen; detta är hittills spikat:

Skönheten och Odjuret, manus och regi av Tuvalisa Rangström, 24-30 maj
En nytolkning för barn av en 250 år gammal klassiker. För publik från 6 år.

Nationaldagsfirande 6 juni
Festligheter för hela familjen i Slottsparken

Agrippina med musik av Georg Friedrich Händel, 7-21 augusti
En ironisk komedi om makt och erotik i regi av Staffan Valdemar Holm och med Ann Hallenberg i huvudrollen.

Solistkonsert med Ann Hallenberg 28 augusti.


Bilden överst: Tove Falk Olsson, foto
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.