Stimgitarren har delats ut sedan 2002 som uppskattning till verksamheter som använder musik på ett genomtänkt sätt, och som är noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete. Priset är en akustisk gitarr från Fender och ett diplom. 

2020 går Stimgitarren till kryssningsfartygete Viking Cinderella. Upphovsrättsorganisationen Stim premierar verksamheter som använder musik på ett genomtänkt sätt och är noga med att musikskapare ska få ersättning för sitt arbete. Viking Line nominerades till Stimgitarren bland rekordmånga ansökningar och korades till vinnare vid en prisutdelning i Stim Music Room i Stockholm den 15 december. 

– Genom att dela ut Stimgitarren till Viking Line vill vi lyfta fram ett företag som så tveklöst värdesätter musikens betydelse för sin verksamhet och samtidigt också vill bidra till att låtskrivare och kompositörer får betalt för sitt arbete, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd på Stim.

Viking Line med svenskflaggade kryssningsfartyget Viking Cinderella i spetsen är en av Sveriges största underhållningsköpare med dagliga artistframträdanden inom allt från dansband och jazz till hårdrock och house. 


Tidigare mottagare av Stimgitarren

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.