De digitala sändningarna av operan Siegfried (text och musik av Richard Wagner) som skulle ha ägt rum 18 – 20 december, vid GöteborgsOperan skjuts på framtiden. Med anledning av det allvarliga allmänna läget och efter konstaterade fall av covid-19 bland medarbetarna minimerar GöteborgsOperan allt arbete i minst en månad framåt.

–  Vi har inga sjukdomsfall i vår säkrade version av  Siegfried , men har ställt in den gångna helgens och återstående inspelningar. Nu måste vi värna om varandra och vidta varje tänkbar försiktighetsåtgärd, säger vd Christina Björklund och understryker att medarbetarnas hälsa kommer i absolut första hand.

– Nu får vi göra Brünnhilde sällskap på klippan och vänta på hjälten ett tag till, säger man GöteborgsOperan. 

Under fyra säsonger (2018–20121) sätter GöteborgsOperan upp en del av Ringen per år, med final år 2021.

De fyra operorna dirigeras av Evan Rogister, chefsdirigent på Nationaloperan i Washington. Regissör är Stephen Langridge, GöteborgsOperans konstnärlige chef Opera/Drama år 2013–2019. Han tar här fasta på Ringens berättelse om hur angrepp på naturen och dess ordning leder till jordens undergång, och låter hållbarhet bli en aktiv del också i de konstnärliga valen.

Titelrollen sjungs av den amerikanske tenoren Daniel Brenna, som gjort stor internationell karriär i bland annat denna roll.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.