Idag offentliggjordes de låtskrivare och kompositörer som är nominerade i Musikförläggarnas Pris 2020. Av de sju kategorierna finns två för konstmusiken; pris för liten ensemble/kammarmusik och pris för stor ensemble/opera.

Bland de åtta nominerade till konstmusikpriset är det jämn fördelning mellan könen, 50/50.

ÅRETS KONSTMUSIKPRIS – LITEN ENSEMBLE/KAMMARMUSIK

Anders HillborgThe Breathing of the World
Djuro ZivkovicCitadel of Love
Jan W MorthensonRaga Zero
Tebogo MonnakgotlaThe Flower and the Wind Demon

ÅRETS KONSTMUSIKPRIS – STOR ENSEMBLE/OPERA 

Anders NilssonCellokonsert
Andrea TarrodiAednan
Emmy LindströmThe Lost Clown
Marie SamuelssonBrandnäva

Vinnarna av Musikförläggarnas Pris brukar tillkännages på en gala (2019 hölls den på Berns i Stockholm). Eftersom galan i år fick ställas in kommer vinnarna att offentliggöras och firas på nästa års gala – om den blir av …

För att ändå hylla de nominerade 2020 har Musikförläggarna valt att presentera dem genom att publicera filmklipp där violinisten Josefin Runsteen framför delar av låtarna och verken på folktomma arenor. De stämningsfulla klippen, med musikframträdanden utan publik, är talande för de senaste månaderna och musikbranschens utmaningar. 

Du kan se den här

– Även om vi inte kan ha en gala och fest i år ville vi på något sätt hylla alla fantastiska låtskrivare och kompositörer som är nominerade till Musikförläggarnas Pris 2020. Ett sådant här tufft år, och med den än mer utmanande tid som ligger framför oss, är det kanske viktigare än någonsin att visa uppskattning och tacksamhet till de som håller musiksverige levande, säger Marit Woody, operativ chef på Musikförläggarna. 


Bilden: fr v Anders Hillborg, Tebogo Monnakgotla, Jan W Morthensen, Marie Samuelsson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.