Alltid formidabla Radiokören ger fredagen den 8 maj kl 19 en livestreamad konsert från Berwaldhallen, Stockholm. 16 sångare tillsammans med dirigenten Helene Stureborg har valt ett nordamerikanskt program. Stureborg utsågs bl a till Årets körledare 2017.

Kördelen av konserten innehåller Fyra motetter av Aaron Copland (från 1921), kompletteras med Hands av Jocelyn Hagen (från 2016), Psalm 67 av Charles Ives (från 1894), och avslutas med The Peace of Wild Things (från 2017) av sångaren och tonsättaren Elizabeth Kimble.

Wendell Berrys dikt The Peace of Wild Things börjar med orden ”När jag misströstar allt mer över världens tillstånd …”

14 musiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester medverkar också i konserten och framför Preludium ur operan Capriccio av Richard Strauss, Trio för oboe, harpa och slagverk av Grazyna Bacewicz, Kvintett för blåsare av Carl Nielsen samt välkända Adagio för stråkar (från 1938) av Samuel Barber, sats 2 ur stråkkvartett i h-moll.

Allt kan ses och höras på Berwaldhallen Play


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.