Den sedan länge hårt kritiserade verksamhetschefen för Smålands Musik och Teater, Per-Ola Nilsson, får lämna sitt uppdrag vid musik- och teaterhuset Spira i Jönköping. 

Samtidigt meddelar Spira att Per-Ola Nilsson kommer att vara fortsatt anställd inom Region Jönköping i ytterligare 24 månader, men är arbetsbefriad med bibehållen lön. Per Ola-Nilsson tjänar 72,300 kronor i månaden och kommer alltså sammanlagt få 1,735,200 kronor i avgångsvederlag.

Marknadschefen Ulrika Josefsson tar över som tillförordnad verksamhetschef.

Musiker-konflikten

Efter förlikningen med den sparkade musikern slöts ett avtal mellan Symf (Sveriges yrkesmusikerförbund) och Region Jönköping om att ta tag i arbetsmiljö- och ledningsproblematiken på Spira.

– Med gemensamma krafter vill vi åstadkomma ett gott samverkansklimat som ska få Smålands Musik och Teaters verksamhet att präglas av hög kvalitet och motiverade medarbetare, uttalade sig då Gunnar Jönsson, Symfs förbundsordförande. 

– Det är därför mycket glädjande att det avtalet har lett fram till ett kraftfullt agerande från regionen och att det nu finns goda förutsättningar för arbetsro och god samverkan i verksamheten på Smålands Musik och Teater, kommenterar Gunnar Jönsson.

Lågt förtroende för ledningen

Regionens senaste medarbetarenkät visade att förtroendet för ledningen var mycket lågt. 22 procent av de anställda uppgav också att de utsatts för kränkande särbehandling av chef eller medarbetare. Det ledde till att politikerna krävde att regionens tjänstemän skulle agera omgående.

En ny verksamhetschef för Spira förväntas vara på plats under hösten 2020.

 

Foto: Lars Kroon

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.