Det blev förlikning i ärendet om den musiker som för ett år sedan avskedades från sin tjänst vid Smålands Musik och Teater (i konserthuset Spira i Jönköping) – som vi skrev om här ›. Bland kolleger i svenska orkestrar har sympatiaktionen #Backa Magnus pågått.

En överenskommelse har nu träffats mellan Region Jönköpings län och fackförbundet Symf.

Tvisten om den avskedade musikern på Smålands Musik och Teater skulle prövas i Arbetsdomstolen den 15-17 oktober i år, men parterna valde den 4 oktober i stället att träffa en överenskommelse.

Överenskommelsen innebär att musikerns anställning upphör mot att Region Jönköpings län betalar ett belopp, i ett för allt, om 975,000 kronor.

Nu ska det bli fungerande samverkan

Samtidigt har Region Jönköpings län och fackförbundet Symf kommit överens om en plan för att lämna tidigare polariserade läge och få till stånd en fungerande samverkan. I den gemensamma överenskommelsen ingår även att Region Jönköpings län står för en del av Symfs kostnader i processen.

– Sammantaget betyder överenskommelsen att vi har goda förutsättningar att arbeta med arbetsmiljön och att vi får en bra grund för ett konstruktivt samarbete fortsättningsvis, vilket är mycket positivt, säger Joakim Silva, HR-direktör Region Jönköpings län.

– Med gemensamma krafter vill vi åstadkomma ett gott samverkansklimat som ska få Smålands Musik och Teaters verksamhet att präglas av hög kvalitet och motiverade medarbetare, säger Gunnar Jönsson, Symfs förbundsordförande. LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.