Chicago-baserade tonsättaren Stacy Garrop (född 1969) är känd för att lyfta in dramatik och lyriska berättelser i sina verk. Hon har tagit emot en rad olika priser och utmärkelser, bland annat American Music Award 2019.

Hennes verk Terra Nostra hade premiär i Illinois i mars 2019 och består av tre delar; Creation of the World, The Rise of Humanity, Searching for Balance. Det är drygt 70 minuter långt och skildrar förhållandet mellan mänskligheten och vår planet – ett angeläget tema i en tid av klimatångest.

Det är Helsingborgs Symfoniorkester som framför verket, som den 13 oktober får Europa-premiär i Helsingborgs konserthus. Dirigent är Mei-Ann Chen.

– Terra Nostra är ett oratorium som hyllats för sin engagerande musik. Verket framförs av solister, kör och orkester och lyfter fram hur relationen mellan vår planet och människan har förändrats över tiden, och hur denna relation behöver återupprätta en harmonisk balans, säger Fredrik Österling, konserthuschef i Helsingborg.

Medverkande

är Helsingborgs Symfoniorkester, Helsingborgs Konserthuskör, Göteborgs Domkyrkas Flickkör samt solisterna Lars Johansson Brissman, baryton, Elin Skorup, sopran, Anna Zander, mezzosopran, Mikael Stenbaek, tenor.


Foto: Frank Ishman

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.