Det har gått tre år sedan den förre chefsdirigenten för Norrköpings Symfoniorkester, Michel Francis, slutade.

Nu kan man äntligen presentera den tyske dirigenten Karl-Heinz Steffens som sin chefsdirigent, i ett treårigt förordnande från och med säsongen 2020/21.

Karl-Heinz Steffens, född 1961, (tidigare bl a soloklarinettist i Berlinfilharmonikerna) är en efterfrågad gästdirigent och har bland annat dirigerat Berlinfilharmonikerna, Bayerska Radions Symfoniorkester, Tonhalleorchester i Zürich, City of Birmingham Symphony Orchestra och Philharmonia Orchestra i London.

Tidigare i år gjorde han sin amerikanska debut med Toronto Symphony Orchestra. Hans tid som chefsdirigent för Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz i Ludwigshafen kantades av priser och utmärkelser från skiv- och förlagsbransch. Som operadirigent har han bland annat framträtt vid La Scala i Milano, Staatsoper unter den Linden i Berlin, Den Norske Opera i Oslo och vid Zürichoperan.

Kul med Norrköpingssymfonikerna

– Jag ser verkligen fram emot en framtid sida vid sida med Norrköpings Symfoniorkester. När vi förra säsongen spelade alla fyra symfonier av Brahms tillsammans fanns det omedelbart en ömsesidig konstnärlig förståelse, och vi hade helt enkelt väldigt kul när vi jobbade ihop.

– Att musicera är ett livslångt sökande efter den konstnärliga sanningen i varje verk. Jag är lycklig över att personligen få fortsätta den upptäcktsfärden hand i hand med en så fin orkester, säger Karl-Heinz Steffens.

– Vi letade efter en erfaren dirigent som kan fortsätta utveckla orkestern klangligt, som kan kärnrepertoaren och samtidigt är nyfiken på ny musik, inte minst svensk, säger den konstnärlige ledare för SON, Henrik Marmén.

Foto: Calle Slättengren/SON

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.