En kontrabasist från Kungl Filharmoniska Orkestern, en tidigare länsmusikchef för Musik i Dalarna, en utbildad ekonom från Stockholms Universitet. Konserthuschefen i Vara, Staffan Becker (f. 1963), tar klivet in i Berwaldhallen som vd och konserthuschef och slipper pendla från Stockholm till Vara.

– Staffan Becker kommer till Sveriges Radio med en stor insikt i svenskt och internationellt musikliv. Med sin bakgrund  som musiker och med sin erfarenhet att leda, får vi en stabil konserthuschef som kommer att ta sig an Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören med varm och trygg hand.

Områdeschefen nöjd

– Jag ser fram emot att tillsammans med Staffan få utveckla verksamheten i Berwaldhallen under kommande år och se till att publiken, både de som kommer till konserthuset och de som lyssnar på radio, ska få en så härlig musikupplevelse som möjligt, säger Anna-Karin Larsson, områdeschef för musik på Sveriges Radio och Berwaldhallen.

– Jag är mycket glad och stolt över mitt kommande uppdrag som konserthuschef för Berwaldhallen, Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Med min bakgrund som musiker och en lång bana i kulturlivet fylls jag av inspiration inför möjligheten att få ingå i ett sammanhang där två av Sveriges absolut finaste ensembler utgör kärnan i verksamheten, säger Staffan Becker. 


Tidigare chefen för Berwaldhallen, Helena Wessman, blir ny rektor för Kungliga musikhögskolan i början av juni 2019. Staffan Becker tillträder den 2 december 2019; under tiden är Svein Arne Östevik tf chef för Berwaldhallen.


Foto: Micke Grönberg

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.