Den svenska musikvåren kommer i mars

Med Musikverket som huvudfinansiär är festivalen för svensk konstmusik – Svensk Musikvår – tillbaka i mars 2018 med full kraft.

Pilotåret 2015 gav mersmak, 2016 års festival blev till en väldig konstnärlig och publik framgång. Nu laddar initiativtagarna (Stockholms Saxofonkvartett/Studio 53) för en ännu häftigare upplaga av Svensk Musikvår som ska genomföras den 15 – 23 mars 2018. Med brett utbud av konserter, workshops och seminarier.

 

Mängder av scener – fri entré

Det blir som det brukar: en mängd konserter som under hela nio dagar tar plats på olika scener i Stockholm. Invigningen blir i Berwaldhallen. Sedan följer konserter på Kungliga Operan, Konserthuset, Studio 2 i Radiohuset, Fylkingen, Kungliga Musikhögskolan, Folkoperan, Musikaliska, Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka; och ytterligare spelplatser ska tillkomma.

För att göra utbudet tillgängligt för så många som möjligt kommer det även i år att vara fri entré till de allra flesta konserterna och evenemangen.

Svensk Musikvår drivs av musiker och tonsättare som alla brinner av lusten att dela med sig av sitt arbete. Och liksom tidigare sker festivalen även i år i samarbete med flera av landets största och viktigaste konsertinstitutioner, organisationer och musikscener.

 

Med stor lust och nyfikenhet

– Det har hänt något med synen på nutida konstmusik. Det är fantastiskt vilken respons vi har fått från musiker, konsertarrangörer och andra som är involverade i musiklivet!

– Entusiasmen, engagemanget, lusten och nyfikenheten på den musik som skapas idag är verkligen stor, inte minst från publiken, säger festivalens alltid lika entusiastiske initiativtagare, saxofonisten Jörgen Pettersson.

 

– Med de två tidigare festivalerna har vi kunnat visa att nutida musik långt ifrån är något entydigt och självklart.  Bredden och rikedomen är oerhörd och omfattar många olika estetiska former och uttryck. Det kommer självklart att avspeglas även under årets festival.

– Dessutom sammanfaller Svensk Musikvår 2018 med Föreningen Svenska Tonsättares 100-årsjubileum, vilket på flera sätt kommer att uppmärksammas under festivalen, säger Jörgen Pettersson.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.