Cecilia Frode tillsammans med renässansensembler

Skådespelaren Cecilia Frode svarar för både manus, regi och skådespeleri i en föreställning tillsammans med två utmärkta renässansensembler: Mare Baltikum och Serikon.

Detta sker med titeln Från det blå skåpet, som sägs ska bli något där publiken möter både det vackra och det fula, det obekväma och det komfortabla. Föreställningarna ges i södra Sverige under hösten.

Med historisk och nutida musik framförd av Ensemble Mare Balticum och Serikon knyts dåtid och nutid ihop i sceneriet.

 

Daniel Stighäll

Serikon är en fantastisk och välklingande ensemble (röster och instrument) med bas i Göteborg. Den bildades 2008 av trombonisten Daniel Stighäll. I sin verksamhet vill Serikon belysa angelägna samhällsfrågor genom att framföra både historisk musik och samarbeta med nutida tonsättare.

Som senaste senaste skivan: Aqua Alta – en konsert för klimatet med musik av Jan Sandström och britten Alexander Campkin.

 

Ensemble Mare Balticum är Nordens enda fast anställda ensemble för tidig musik. De samarbetar ofta med skådespelare, senast Sven Wollter och Evabritt Strandberg. Tillsammans med Cecilia Frode och Serikon utforskar de i föreställningen musik från så tidigt som från 800-talet fram till 1990.

 

Manus, regi och skådespelare: Cecilia Frode
Musikalisk ledare: Daniel Stighäll
Musiker: Serikon (Daniel Stighäll, medeltida dragtrumpet, trombon, vallhorn, Lene Langballe, cornetto och blockflöjt, Anna Maria Friman Henriksen, sopran, och John Potter, tenor) och Ensemble Mare Balticum.

”Från andra sidan havet” ges på följande platser:
27 september Kulturkvarteret Kristianstad
28 september Halmstad Teater
29 september Ystads Teater
30 september Palladium Malmö
30 november Växjö Teatern
1 december Kalmar Teatern

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.