Idag arbetar hon som divisionschef för Kultur och Musik på Sveriges RadioAnna-Karin Larsson. Från den 1 februari 2024 tillträder hon som vd för Göteborgs Symfoniker.

Anna-Karin Larsson har en lång erfarenhet som chef och ledare på olika nivåer på Sveriges Radio, där hon också ansvarar för Berwaldhallen. 

Så kanske kan andelen musik av kvinnliga tonsättare nå upp mot 20 % av repertoaren i Göteborg. För så’nt kan Anna-Karin Larsson efter alla år vid P2.

I arbetet som vd ingår att fortsätta utvecklingen av orkesterns roll i svenskt musikliv och internationellt, och tillhandahålla ett brett musikaliskt utbud i Göteborgs Konserthus. 

– Jag är oerhört glad och hedrad över uppdraget och ser fram emot att lära känna verksamheten. Att få jobba mitt i musiken tillsammans med en av landets främsta orkestrar är en dröm för mig. Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester, det är uppfordrande. Då är man hela landets orkester och det ska fortsätta märkas! säger Anna-Karin Larsson. 

Nuvarande vd för Göteborgs Symfoniker, Sten Cranner, meddelade tidigare i år att han lämnar sin post efter över 20 år i organisationen. Säsongen 2023-2024 blir hans sista som konstnärlig chef.


Foto: Micke Grönberg/SR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.