Om man vill höra mer än Jul, Jul, strålande jul och Bereden väg för Herran rekommenderas ett besök i Marabou konsthall, Sundbyberg, lördagen den 10 december.

I julkonserten I mörka vintern framför sopranen Karolina Andersson och en stråkensemble med Ylva Magnusson, violin, Mattias Rodrick, cello, och Sigrid Granit, kontrabas, ett pärlband av ytterst hörvärd julmusik från Finland, Island, Danmark, Norge – och Sverige.
Nicoline Solberg är programvärd och berättar om musiken och traditionerna som hör julen till i de nordiska länderna.

Nordiska julpärlor

Julvisa, dvs Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt (av Jean Sibelius/Zacharias Topelius) har du säkert hört. Finländska Sparven på julmorgonen av Otto Kotilainen (samtida med Sibelius) är nog inte lika bekant. Eller isländska Hátíð fer að höndum ein och Jólakötturinn? Eller norska Kling no klokka och Det lyser i stille grender? Eller danska Et barn er født i Betlehem och Sikken voldsom trængsel og alarm?

En stjärnsopran

Karolina Andersson är flitigt engagerad som solist i oratorie- och konsertsammanhang. 2007-2009 var hon anställd vid Komische Oper i Berlin, dit hon också återkommit som gäst i ett flertal produktioner. Hon har dessutom haft engagemang vid Opéra National de Paris, Théâtre du Capitole Toulouse, Staatsoper Berlin, Staatstheater am Gärtnerplatz i München, Staatstheater Kassel, Theater Bremen, Volksoper Wien, Kungliga Operan, GöteborgsOperan, Malmö Opera, Drottningholms slottsteater, Läckö Slottsopera m. fl.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.