Nu är det klart vem av de två kandidaterna som blir ny rektor för Norges musikkhøgskole (NMH) i Oslo efter Peter Tornquist – Astrid Kvalbein. Hon är sångerska (sopran), musikkritiker (välkänd skribent i Verdens Gang och Aftenposten) och musikolog, född 1971. Hon vann omröstningen före Lisbeth Wathne Svinø.

Eyolf Dale

Ny prorektor blir Eyolf Dale, jazzpianist och kompostör, född 1985. Rektor och prorektor är valda för perioden 2021–2025.

Astrid Kvalbein från Oslo är för närvarande anställd som forskare och projektledare för NMHs historiska projekt (avdelningen för musikteori, komposition och musikteknologi), medan jazzpianisten Eyolf Dale från Skien är studieledare vid avdelningen för improviserad musik, jazz och folkmusik.

Den nya rektorsledningen tillträder den 1 augusti 2021.

Foto: Paal Audestad

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.